Skip to main content

Amplified Mobile Pages

Site-urile care folosesc AMP sunt etichetate cu o iconiță și afișate prioritar în rezultatele motorului de căutare Google. Scopul tehnologiei AMP este ca site-urile să se încarce mult mai rapid pe telefonul mobil, mai exact de 4-6 ori mai rapid decât un site care nu folosește AMP.

Dacă sunteți în căutare unei soluții care rezolvă probleme mai vechi, AMP vine în ajutor.

Motivele principale pentru a lua în considerare AMP în cadrul SEO sunt:

  1. Viteza

AMP este cunoscut pentru creșterea performanței – crearea mult mai rapidă a site-urilor care se încarcă instantaneu pe mobil (aproximativ 0,7 secunde). Acesta este un aspect foarte important.

În ziua de astăzi se utilizează foarte mult tranzacțiile online. Deciziile se iau în baza datelor mobile, contactul între vânzători și cumpărători se face pe mobil, performanța și viteza unui site pe mobil este vitală pentru success.

Planeta devine mobilă. Oamenii care folosesc astfel de dispozitive sunt mereu în mișcare, fac foarte multe lucruri în același timp și nu au răbdare pentru a aștepta încărcarea site-ului. Lipsa de fiabilitate a site-urilor mai ales printre companiile mai puțin cunoscute poate aduce prejudicii de imagine și profit. Viteza este testul final. Dacă site-ul nu se încarcă foarte repede, clienții vor căuta un alt site fără să se mai întoarcă la site-ul accesat anterior.

  1. Prioritatea mobilă

Un alt motiv pentru a lua în considerare utilizarea AMP este modul în care tratează Google căutările mobile la momentul actual. Compania Google va oferi greutate căutărilor făcute pe mobil în fața celor făcute pe desktop. În ultimul timp, căutările făcute pe mobil sunt mult mai comune decât cele făcute pe desktop. Pentru multe Brand-uri acesta este apelul la trezire, pentru a investi timp și bani în modificările necesare. AMP oferă una dintre cele mai simple căi pentru upgrade-uri mobile. Din moment ce Google acordă prioritate telefoniei mobile, e logic că și noi ar trebui să facem același lucru.

Google rulează AMP de pe serverele sale, fapt ce poate rezolva multe dintre problemele regăsite în zona mobilelor.

  1. Standard minimalist

Standardele AMP sunt puțin diferite față de modul în care se construiește în mod normal un site. Nu există JavaScript, nu există fișiere incluse – browserul încarcă o pagină foarte rapid fără alte request-uri.

Produsul finit este o pagină web minimalistă concentrată strict pe ceea ce este necesar.

Paginile au un aspect foarte profesional pe care utilizatorii îl apreciază.

  1. Viitorul

AMP funcționează pe orice tip de mobil, în timp ce alte aplicații funcționează strict pe tipul de mobil pentru care au fost create. Versiunea Google poate fi utilizată de oricine și se va îmbunătăți din ce în ce mai mult.

În acest an mobilul va deveni rege în această industrie, AMP-ul va deveni obligatoriu.