ADAUGĂ

© 2021 Toate drepturile rezervate. Promovare Google

Acasă / News / Malta a inclus România în zona roșie. Turiștii români pot intra în țară cu vaccin sau rămân în carantină 14 zile

Create a News listing

Malta a inclus România în zona roșie. Turiștii români pot intra în țară cu vaccin sau rămân în carantină 14 zile

Postat la Jul 17, 2021

Malta a inclus România, alături de alte state, în zona roșie în funcție de gradul de răspândire a virusului SARS-CoV-2 și solicită românilor, la intrare, dovada vaccinării, pentru a nu îi băga în carantină timp de 14 zile, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Malta a inclus România, alături de alte state, în zona roșie în funcție de gradul de răspândire a virusului SARS-CoV-2 și solicită românilor, la intrare, dovada vaccinării, pentru a nu îi băga în carantină timp de 14 zile, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Conform informațiilor transmise de autoritățile malteze, statele/zonele de proveniență a persoanelor care sosesc în Republica Malta sunt clasificate în funcție de gradul de răspândire a virusului SARS-CoV-2, în zona roșie, respectiv zona roșu-închis. România este inclusă, alături de alte state, în zona roșie.

Pentru a intra în Malta, persoanele cu vârsta de peste 12 ani care sosesc din state incluse în zona roșie, printre care și România, trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • să prezinte dovada completării, anterior călătoriei, a următoarelor formulare:
  • formularul electronic de localizare a pasagerului (disponibil AICI),
  • formularul național maltez de localizare a pasagerului;
  • formularul referitor la starea sănătății (ambele documente sunt disponibile AICI).
  • să prezinte fie dovada efectuării vaccinului împotriva COVID-19, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la administrarea celei de-a doua doze a vaccinului sau a dozei unice, după caz, fie rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de sosirea în Republica Malta. În situația prezentării unui test molecular negativ tip PCR, persoanele în cauză vor fi supuse măsurii de carantină, timp de 14 zile, conform dispozițiilor autorităților malteze, la un hotel ales de autorități, cu suportarea de către persoana vizată a costurilor aferente; să nu prezinte niciun simptom al infectării cu virusul SARS-CoV2.

În Malta sunt recunoscute vaccinurile aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului: Pfizer-BioNTech; Moderna, Vaxzevria Astra -Zeneca, Johnson&Johnson. Efectuarea vaccinării poate fi atestată prin prezentarea unuia dintre următoarele certificate: Certificatul de Vaccinare eliberat de autoritățile sanitare malteze; Certificatul digital european COVID (eliberat de unul dintre statele UE sau Confederația Elvețiană).

Citiți și Fără muzică în restaurante și baruri pe o insulă din Grecia, mobilitatea restricționată. Noi restricții decise de autoritățile elene

Citiți și Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Spania, Portugalia şi Marea Britanie sunt în zona roşie, Grecia a intrat în zona galbenă

Citește și... ULTIMA ORA! Unde se afla Alexandra Macesanu. Este VIE si in… ANUNTUL incredibil al lui Gheorghe Dinca! Iată care sunt alimentele "cancer pe pâine" ucid încet și sigur