ADAUGĂ

© 2021 Toate drepturile rezervate. Promovare Google

Acasă / News / Ungaria este prima ţară din UE care a cumpărat vaccin de la Rusia

Create a News listing

Ungaria este prima ţară din UE care a cumpărat vaccin de la Rusia

Postat la Jan 22, 2021

Ungaria a devenit prima țară din UE care a decis să cumpere vaccinul rusesc Sputnik V, deşi acesta este privit cu scepticism de către comunitatea europeană.

Ungaria e prima țară din Uniunea Europană care a decis să cumpere vaccin de la Rusia. Peter Szijjarto, ministrul de externe, a anunţat că Guvernul de la Budapesta va achiziționa doze de Sputnik V. Acesta a anunțat pe Facebook că vaccinul va ajunge în Ungaria în trei tranșe, însă nu a menționat care va fi cantitatea livrată de Rusia.

Ungaria cumpără vaccin de la Rusia

Alte ArticoleEuropa face schimbări radicale în strategia de energie. Avertismentul ...Ţara europeană care are un prim caz suspect de infectare cu ...Reactor al centralei bulgare Kozlodui, oprit după activarea ...

Autoritatea de relementare a medicamentelor din Ungaria a dat aprobarea pentru utilizarea vaccinului Sputnik V, dar și pentru vaccinul AstraZeneca. Peter Szijjarto s-a deplasat la Moscova special pentru a discuta despre vaccin, cu toate că autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană nu a aprobat vaccinul rusesc, potrivit Reuters. De asemenea, nu a fost aprobat nici vaccinul dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford, însă un răspuns în această privință e așteptat pe 29 ianuarie. Moscova a anunțat că vaccinul Sputnik V are o eficiență de 92% pe baza rezultatelor intermediare și a depus cererea de aprobare a vaccinului în Uniunea Europeană.

Ungaria a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V. Moscova a cerut înregistrarea vaccinului în Uniunea Europeană

Gergely Gulyas, un alt minsitru al Guvernului de la Budapesta, a anunțat că Ungaria se pregătește să renunțe la restricții, pentru a revigora economia din această țară: „Guvernul e forțat să găsească surse proprii pentru vaccin, în condițiile în care vaccinarea în masă împotriva Covid-19 nu a început încă în UE din cauza întârzierilor din partea Comisiei Europene”.